Soldaat van Oranje – De Musical viert in oktober zijn achtjarig bestaan en heeft inmiddels meer dan 2,7 miljoen bezoekers. Om dit jubileum te vieren, kunt u voor voorstellingen van 10 oktober t/m 30 november het 8 jaar jubileumarrangement boeken en ontvangt u het achter de schermen jubileumboek cadeau.

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.  

Erik Hazelhoff Roelfzema (3 april 1917 - 26 september 2007) - de Soldaat van Oranje - is één van de bekendste verzetsstrijders van ons land. Hij werd bekend toen hij zijn boek; Soldaat van Oranje schreef. Dit verhaal werd in 1977 succesvol verfilmd met Rutger Hauer in de hoofdrol.  

De Theaterhangaar is van oorsprong een vliegtuighangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg in Katwijk bij Leiden. Het publiek beleeft de voorstelling, met inmiddels meer dan 2,7 miljoen bezoekers, in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. Sinds 31 december 2013 is Soldaat van Oranje - De Musical de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis en op 27 november 2015 heeft de productie ook het laatste te verbreken theaterrecord op zijn naam gezet, de meeste bezoekers ooit! 

Combineer deze bijzondere voorstelling met een heerlijke overnachting bij de Hotel van Oranje en beleef Soldaat van Oranje - De Musical nog intenser! Boek dit onvergetelijke musical Soldaat van Oranje – De Musical arrangement nu!  

Voor voorstellingen na 30 november kunt u hier kijken

Bekijk de trailer

Lees meer Lees minder

Maak uw avond compleet met een heerlijk diner in één van onze restaurants

Naar onze restaurants